17 Kasım 2014 Pazartesi

SKAL International İstanbul Kulübü'nün Kasım 2014 Toplantısı-Yılmaz Parlar

Dünya Başkanından İlk Toast

SKAL International İstanbul Kulübü'nün Kasım 2014 Toplantısını CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirdi. SKAL Toast (SKAL Tost) Dünya Başkanı Salih Çene tarafından yaptırıldı.


Eski SKAL Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, Yeni SKAL Dünya Başkanı Salih Çene, SKAL Türkiye SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa, SKAL International Istanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, As Başkan Fatma Bahar Birinci, Ayşe Önen, Can Arınel, Elif Balcı Fisunoğlu, Selma Tatar, yine eski Skal Başkanı Vedat bayrak, Bay Turizm Süha Uyar, Başta olmak üzere üyeler, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUROB Yönetim kurul üyesi Kemal Özyiğit, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Beyaz Saray Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz, gibi pek çok Turizmin önemli isimleri katıldı.

SKAL toast sonrası, SKAL International Istanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, Türk turizminin gururu olduğunu önceden söylediği gibi Konaklama tesisleri, seyahat acentaları, ulaştırma firmaları, turizme destek veren medya, kültürel değerlerin korunması gibi alanlarda faaliyet gösteren kişi, kurum ve firmaların katıldığı, Skalite ödül tarihin yaklaştığını, ödül teşviki sonucu Türk turizminin kalitesini geliştirmek, Türkiye ekonomisine katkı payını daha yüksek değerlere taşımak şeklinde hedeflerinin olduğunu Skalite oylamanın başladığını söyledi. 

Eski Turizm ve Kültür Bakanı Bahattin Yücel'in önderliğinde Yeditepe Üniversitesi'nde "Türkiye'de Turizm" konulu bir düzenlenecek panelin ilgisine dikkat çekti.

Dünyada 95 ülkede temsil edilen ve 20 bine yakın üyesi bulunan turizmin en büyük sivil toplum örgütü SKAL International’ın Meksika'nın Başkenti Mexico City'de yapılan Genel Kurulu sonucu seçilen Dünya SKAL Başkanı Salih Çene'yi davet etti. Başkan Çene Çok önemli bir Başarı olan Başkanlık için  "Bu Tamamen Türkiye'nin zaferi. Türkiye, uzun yıllar başta SKAL İstanbul kulübü olmak üzere SKAL konusunu çok ciddiye alarak çok ciddi adımlar attarak, gönülden severek yaklaştı. Bu büyük başarıda tüm komite ve Kulüp Başkanlarımızın emekleri ve payları var." Dedi. Çene Başarı çıtasını yülselten emeklerin her gelen bayrağı kademe kademe yukarı taşıdığını ifade eden sözlerle devam etti..

" Türkiye'yi bu günlere getirdiği için kutluyorum. Dünyada beş yıl içinde aynı ülkeden iki Başkan daha önce hiç seçilmedi. Bana “ Hep Türkiye'yi öne çıkarıyorsun”  diyorlar ama senelerdir hiç çizgisini bozmadan devamlı yukarı doğru ivme kazanmış tek ülke de Türkiye. Türkiye'nin seceresine baktığınız zaman her sene büyüdüğünü görüyoruz."
Projeleri olan 2020 proje başlatıklarını, başına Türkiye SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa'nın getirildiğini ve Atlanta Kulübü Başkanı bir Türkün olduğunu  Young Skal'dan sorumlu grubun başkanlığını yapacağını, SKAL International üzerinde Türklerin egemenliğinin var olduğunu söyledi. Hedeflerinin Dünya Başkanı olması gerektiğini, aksi takdirde SKAL'ı benimsemenin zor olduğunu vurguladı.

SKAL İstanbul'un yeni üyelerin ritueli yapıldı. Üyeler; Best Western Şile Gardens Hotel Oğuzhan Yıldırım, Martı İstanbul Hotel Genel Müdürü Bozkurt Atabek, İstanbul Levent Wyndham Grand Hotel Ön Büro Müdürü Günhan Cem Altınay, Barcelo Hotel & Resort Türkiye Bölge Müdürü Enrique Acrich Ecker. 

SKAL International Istanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar,CVK Genel Müdürü Basri Şahin'e Plaket takdim etti.Emeği geçen Hotel personeliyle toplu hatıra forografı çekilerek toplantı son buldu.

yilmazparlar@yahoo.com 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder