22 Temmuz 2015 Çarşamba

UIP “2015 BOĞAZİÇİ ZİRVE” YENİ GELİŞMELER-YILMAZ PARLAR

UIP “2015 BOĞAZİÇİ ZİRVE”  YENİ GELİŞMELER
9 - 11 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacak olan UIP “2015 Boğaziçi Zirvesinde” işlenecek konular arasında yer alan Çin-Türkiye ekonomik ilişkileri ve İpek Yolu projesi panelinin proje hazırlayıcısı, Pekin Nangay üniversitesinin Rektörü, Ekonomi, Siyaset ve Diplomatik alanda çok projeyi hayata geçirmeyi sağlayan Uluslararası İşbirliği Platformunu (UIP’ i) ziyareti esnasında, İTÜ'nün Rektörüyle önemli bir toplantı gerçekleştirdi.
Bu ziyaret sonrası iki üniversitenin iş birliği görüşmelerinin devam edebileceğini söyledi.

29 Ağustos 2015 Tarihinde  Pekin'de yapılacak olan “İpek Yolu Ekonomi Konferansına” UIP Boğaziçi Zirvesi yetkilileri, Nangay üniversitesi yetkilileri tarafından davet edildi.


Kurucu ve Organizasyon Komite Başkanlığını  Cengiz Özgencil’in yaptığı ve Prof.Dr. Kerem Alkin, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy,  Angola Devlet Türkiye temsilcisi Ceren Çerçiler gibi kurul üyelerin bulunduğu Uluslararası İşbirliği Platformunun (UİP) Türkiye - Çin İlişkilerinde Yeni Ekonomik Döneme ufuk açacak.

Kıta ve Deniz boyutlarda "Tek Kayış, Tek Yol" vizyonu ile hareket eden ''Yeni İpek Yolu; 2015 Boğaziçi Zirvesinde Türkiye için derin olumlu potansiyel etkileri olabilecek.
''Yeni İpek Yolu”  Çin Rönesans, değişimin 21. yüzyıl önemli faktörü bağlamında Çin Devlet Başkanlığın "Büyük Stratejisi" olarak çok önemsenmektedir.
Bulunduğumuz coğrafyada değişen dengeler, yeni alternatif arayışlarına ihtiyaç duyulduğu ve bu bağlamda gelişmekte olan pazarların yeniden değerlendirildiği  geleceğimizi şekillendirecek yeni dünya dinamiklerle işbirliğin zorunlu olunduğu bu dönemde ilişkiler çok önemli.
UIP 2015 Boğaziçi Zirvesi Coğrafyanın bu penceresinden ekonominin olumlu gelişmesinde anahtar olabilecek. Zirve çok hızlı yoğun bir tempoyla yapılanıyor.
 yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder