30 Haziran 2015 Salı

İKSV_22. Caz festivali-27 Haziran-15 Temmuz 2015-Yılmaz Parlar

CAZ GÜNLERİ BAŞLADI

İKSV tarafından, Garanti Bankası’nın on sekiz yıldır süren sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin 22’incisi, 27 Haziran 2015 Cumartesi akşamı  Avusturya Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde açılışını yaptı.

Muhteşem açılışa, damgasını vuran 22. Caz festivali, caz tutkunları için rüzgar gibi dolu dolu program ile esecek. Temmuz sıcaklığında cazseverlerin içini serinletecek.


Açılış gecesinde  İKSV Genel Müdürü GörgünTaner, sanatın çok dev projelerine imza atan İKSV’nin, yine İstanbul’a sanat tarihinde derin hizmetlerinin birini daha sunmanın kıvancı içinde, teşekkür ve minnettarlık yüklü güzel bir açış konuşmasını yaptı. 


Festival, Dünyaca ünlü isimlerin de olduğu yüzlerce sanatçıyı müzikseverlerle buluşturan,Türkiye’de bir caz kültürü oluşmasını sağlayan İKSV’nin İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin yine akıcı programı açıklayan üslubuyla ödülün sahibini takdim etti. Emin Fındıkoğlu’na Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edildi.


Emin Fındıkoğlu,12 müzisyenle özel repertuar ile sahnede yer aldı.   Türkiye’de R&B vokalinin usta ismi Bora Uzer’in performansıyla programa devam etti. Cazsever konuklar, atmosferin doruklarda olduğu kültür bahçesinde pufların üzerinde nefis müzik ziyafetin doyasıya keyfini çıkardılar.

Festival sponsorluğunu üstlenen Garanti Bankası’nın yanı sıra festivale en yüksek katkıda bulunan sponsorlarına birer teşekkür plaketi takdim edildi. 

Festival açılış gecesine iş,sanat,dünyasının ünlü isimleri İstanbul yabancı konsolosluk kültür ataşeleri, elit grup katıldı. Duayen sinema yazarı Atilla Dorsay eşi Leman Dorsay, Münir Özkul’un kızı yetenekli tiyatro oyuncusu Güner Özkul, Şalom Gazete yazarı Viktor Apalaçi, Çela Hason ile geçmişten bugüne güncelliğini halen koruyarak gelen cazseverin üzerinde emeği olan ve caz sevgisi aşılayan, caz filmleri üzerine sohbet ettik. Atilla Dorsay yanınızda olursa asla Ansiklopedi, Bilgisayar sıkıntınız olmaz. Her sorunuza cevap bulursunuz. Her filmin kimliğini ve konusunu tüm ayrıntılarıyla alırsınız. Müzikleriyle bütünleşen Lena Horne, Ethel Waters, Chet Baker, Dave Brubeck, Sarah Vaughan, Tommy Bennet, Miles Davis, Louis Armstrong gibi ünlü isimlerin, çoğu, Broadway müzikalinden sinemaya uyarlanan filmlerin müzikal dokusu, müzisyenlerin hayatları, cazın sinemada tutkuyu temsil eden yanları söyleşinin konusuydu. Elbette ABD'li folk müzisyeni ilah isim, Joan Baez Konseri, yine festivalin en beklenen isimi olarak zikir edildi.

İKSV ( İstanbul Kültür Sanat Vakfı) tarafından her yıl düzenlenen ve bu sene 22 ncisi gerçekleşen 22. İstanbul Caz Festivali, 15 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

22. İstanbul Caz Festivali, 15’i aşkın farklı mekanda 250’den fazla yerli ve yabancı sanatçı ile 35’in üzerinde konser sunduğu programıyla bu yaz da İstanbul’da caz rüzgarı esecek. Festival, cazseverleri her semtde sanat merkezlerinde cazla buluşturacak.

Joan Baez, Jools Holland, Marcus Miller, Melody Gardot ve Tigran Hamasyan gibi folk, blues ve cazın ilahlaşmış isimleri  ağırlayacak olan 22. İstanbul Caz Festivali, Fenerbahçe Parkı’ndaki “Parklarda Caz” ve Kadıköy’deki “Gece Gezmesi” etkinlikleriyle Anadolu yakasında esecek.  Ücretsiz etkinliklerle hizmet verecek olan Festival parklarda ve sokaklarda konserle halkla bütünleşecek. 
İstanbul Caz Festivali festivale gelen yıldızların seçmilmiş çalışmalarını oluşturan  festival CD’sini müzikseverlerin elde etmesine imkan verecek.   EMI Türkiye işbirliğiyle hazırlanan 22. İstanbul Caz Festivali CD’si,   müzik marketlerde bulunacak. 
yilmazparlar@yahoo.com
 .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder